ΠΡΟΪΟΝΤΑ
EPAL 18000
EPAL E50

ΠΕΛΑΤΗΣ
GC Architects

ΧΡΟΝΟΣ ΠΕΡΑΤΩΣΗΣ
12 ΜΗΝΕΣ

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
ΜΝΗΜΕΙΩΔΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ – ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ
2020

Σχεδιασμένη για να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων της για πολυτέλεια, η ιδιωτική έπαυλη που αναλάβαμε είναι κλασικό δείγμα μνημειώδους αρχιτεκτονικής. Πολλά στοιχεία, όπως η μεγαλειώδης είσοδος, ο ιδιαίτερος σχεδιασμός της σκάλας, αλλά και τα μεγάλα κουφώματα, συμβάλλουν σε αυτή την αίσθηση του μνημειακού χαρακτήρα, αλλά και της πολυτέλειας, ενώ παράλληλα ενισχύουν την σύνδεση του εσωτερικού με τον υπάιθριο χώρο. Παράλληλα, ο σχεδιασμός των κατόψεων σε ζώνες δημιουργεί την ιδιαίτερη αυτή ογκοπλασία, που στην εσωτερική όψη προς τις πισίνες, θυμίζει πύλες που ανοίγονται προς την ύπαιθρο. Αναπτύσσεται σε τρεις ορόφους, συνολικής έκτασης 2,700 τ.μ. και έχει ενσωματωμένο γυμναστήριο, θέατρο, υπόγειο parking 14 θέσεων, χώρους διημέρευσης και 5 υπνοδωμάτια.

Οι ανάγκες αυτές που προέκυψαν από τον σχεδιασμό, όπως αναφέρονται παραπάνω, “κούμπωσαν” με τη σειρά ανοιγόμενων και σταθερών παραθύρων “EPAL 18000”, και τη σειρά “E50” για τα συρώμενα κουφώματα. Οι τετραγωνες διατομές των κουφωμάτων αυτών, και ο σχεδιασμός τους, που εστιάζει στην μέγιστη δυνατή επιφάνεια γυαλιού, ήταν τα χαρακτηριστικά αυτά που συνέβαλαν τα μέγιστα στην διεκπαιρέωση του project.

Η σειρά κουφωμάτων “EPAL 18000” έχει πρωτοποριακό σχεδιασμό χρησιμοποιώντας διπλή θερμοδιακοπή, έναν συνδυασμό χυτής θερμοδιακοπής εκατέρωθεν μιας θερμοδιακοπής 30mm πολυαμιδίου, χαμηλώνοντας έτσι τον συντελεστή θερμομόνωσης έως Uw=0.78 W/m2K, ανάλογα με τον συνδυασμό υαλοπινάκων που θα χρησιμοποιηθούν.

Αντίστοιχα, το “Ε50” είναι ένα ολοκληρωμένο θερμομονωτικό σύστημα συρόμενων κουφωμάτων, ιδανικό για την κατασκευή με μεσαίο έως μεγάλο εύρος ανοίγματος. Προσφέρει υψηλή αισθητική, λόγω του σχεδιασμού του σε ορθογώνιες διατομές, υψηλό επίπεδο θερμομόνωσης, έως 1.45 W/m2K, εξωτερικό νεροχύτη για γρήγορη απορροή των υδάτων, και μεγάλη ποικιλία σε τυπολογίες σχεδίων.

Τέλος, για το βάψιμο των κουφωμάτων αλουμινίου χρησιμοποιήθηκε η βαφή AMMOS 9005 Super Durable της εταιρίας ΝΕΟΚΕΜ, μια βαφή εξαιρετικά ανθεκτική απέναντι στις κλιματολογικές συνθήκες και ταυτόχρονα ιδανική για όλες τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές.