ΠΡΟΪΟΝΤΑ
EPAL 18000
EPAL E50

ΠΕΛΑΤΗΣ
Drew Mandel Architects

ΧΡΟΝΟΣ ΠΕΡΑΤΩΣΗΣ
12 ΜΗΝΕΣ

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ
2022

Αυτή η κατοικία βρίσκεται καταμεσής μιας προστατευόμενης περιοχής, μιας μεγάλης δασικής έκτασης, δίπλα στους καταρράκτες του Νιαγάρα. Ο σχεδιασμός ξεκίνησε από αυτήν ακριβώς την ιδιαιτερότητα, σε μία προσπάθεια να εκμεταλλευτεί ο χρήστης τις δυνατότητες που προσφέρει η εκπληκτική αυτή τοποθεσία. Βασικός άξονας του σχεδιασμού λοιπόν ήταν, να μπορούν οι κάτοικοι να βιώνουν καθημερινά το πράσινο που τους περιβάλλει στο έπακρο.

Στην προσπάθεια αυτή, ‘κούμπωσαν’ τα κουφώματα της σειράς EPAL 18000 ULTRA K, με βασική αρχή στη διαδικασία της επιλογής τα μεγάλα ανοίγματα και την απρόσκοπτη θέα.

Η σειρά “EPAL 18000”, με πρωτοποριακό σχεδιασμό, χρησιμοποιώντας διπλή θερμοδιακοπή, έναν συνδυασμό χυτής θερμοδιακοπής εκατέρωθεν μιας θερμοδιακοπής 30mm πολυαμιδίου, χαμηλώνει τον συντελεστή θερμομόνωσης έως Uw=0.78 W/m2K, ανάλογα με τον συνδυασμό υαλοπινάκων που θα χρησιμοποιηθούν.

Αντίστοιχα, το “Ε50”, ένα ολοκληρωμένο θερμομονωτικό σύστημα συρόμενων κουφωμάτων, είναι ιδανικό για κατασκευές με μεγάλο εύρος ανοίγματος. Προσφέρει υψηλή αισθητική, λόγω του σχεδιασμού του σε τετραγωνισμένες διατομές και υψηλό επίπεδο θερμομόνωσης, έως 1.45 W/m2K.

Τέλος, για το βάψιμο των κουφωμάτων αλουμινίου χρησιμοποιήθηκε η βαφή AMMOS 9005 Super Durable της εταιρίας ΝΕΟΚΕΜ, μια βαφή εξαιρετικά ανθεκτική απέναντι στις κλιματολογικές συνθήκες και ταυτόχρονα ιδανική για όλες τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές.