ΠΡΟΪΟΝΤΑ
EPAL 18000
EPAL E50

ΠΕΛΑΤΗΣ
Fine Lines Design

ΧΡΟΝΟΣ ΠΕΡΑΤΩΣΗΣ
12 ΜΗΝΕΣ

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
ΥΨΗΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ – ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ
2022

Το design αυτής της κατοικίας εστιάζει στις αρχές του open space, όπου όλοι οι χώροι διημέρευσης λούζονται από άπλετο φυσικό φως, χάρη στα μεγάλα κουφώματα και στην έλλειψη διαχωριστικών. Μέσα από αυτό το χαρακτηριστικό, και σε συνδυασμό με την εξαιρετική ενεργειακή απόδοση των κουφωμάτων, επιτυγχάνεται τελικά η βέλτιστη ενεργειακή συμπεριφορά της κατοικίας, και η ελαχιστοποίηση του ενεργειακού της αποτυπώματος.

Τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν λοιπόν, ήταν το “EPAL 18000 ULTRA K” για ανοιγόμενα και σταθερά κουφώματα, και το “E50” για συρόμενα.

Η σειρά “EPAL 18000”, με πρωτοποριακό σχεδιασμό, χρησιμοποιώντας διπλή θερμοδιακοπή, έναν συνδυασμό χυτής θερμοδιακοπής εκατέρωθεν μιας θερμοδιακοπής 30mm πολυαμιδίου, χαμηλώνει τον συντελεστή θερμομόνωσης έως Uw=0.78 W/m2K, ανάλογα με τον συνδυασμό υαλοπινάκων που θα χρησιμοποιηθούν.

Αντίστοιχα, το “Ε50”, ένα ολοκληρωμένο θερμομονωτικό σύστημα συρόμενων κουφωμάτων, είναι ιδανικό για κατασκευές με μεγάλο εύρος ανοίγματος. Προσφέρει υψηλή αισθητική, λόγω του σχεδιασμού του σε τετραγωνισμένες διατομές και υψηλό επίπεδο θερμομόνωσης, έως 1.45 W/m2K.

Τέλος, για το βάψιμο των κουφωμάτων αλουμινίου χρησιμοποιήθηκε η βαφή AMMOS 9005 Super Durable της εταιρίας ΝΕΟΚΕΜ, μια βαφή εξαιρετικά ανθεκτική απέναντι στις κλιματολογικές συνθήκες και ταυτόχρονα ιδανική για όλες τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές.