ΠΡΟΪΟΝΤΑ
EPAL 18000 Ultra K

ΠΕΛΑΤΗΣ
Cedar Rapids Theatre

ΧΡΟΝΟΣ ΠΕΡΑΤΩΣΗΣ
12 ΜΗΝΕΣ

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
CUSTOM ΕΜΦΑΝΙΣΗ

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ
2010

Κατασκευή παραδοσιακών κουφωμάτων με ειδικά προφίλ αλουμινίου για το Θέατρο Cedar Rapids στην πολιτεία της Αϊόβα (ΗΠΑ).

 

Το κλίμα στην πολιτεία της Αϊόβα χαρακτηρίζεται ως υγρό ηπειρωτικό, με ακραίες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Η χειμερινή περίοδος είναι ιδιαίτερα ψυχρή και συνοδεύεται από συχνές χιονοπτώσεις. Μάλιστα, έχει παρατηρηθεί πως η μέση θερμοκρασία τον χειμώνα μπορεί να αγγίξει και τους −28 °C. Η περίοδος της άνοιξης χαρακτηρίζεται από έντονη κακοκαιρία. Ειδικότερα, την συγκεκριμένη περίοδο η Αϊόβα πλήττεται κατά μέσο όρο από 50 ημέρες με καταιγίδα ανά έτος. Επίσης, το καλοκαίρι στην πολιτεία της Αϊόβα είναι γνωστό για τις υψηλές θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 32 °C και το μεγάλο επίπεδο υγρασίας. Ακόμα, το επίπεδο βροχοπτώσεων χαρακτηρίζεται ως εποχιακό, με περισσότερες βροχές να παρατηρούνται την θερινή περίοδο. Ο συγκεκριμένος πελάτης μας είναι το Theatre Cedar Rapids, ένα ιστορικό θέατρο της περιοχής. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Cedar Rapids και εξαιτίας της πολιτιστικής αξίας του κτιρίου, η EPAL θέλησε να διατηρήσει τον ιστορικό χαρακτήρα του κτιρίου. Επιπρόσθετα, κατασκευάσαμε ειδικές μήτρες προφίλ αλουμινίου για να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά στο εν λόγω έργο ώστε να είναι σε αρμονία με την παραδοσιακή εμφάνιση του οικοδομήματος.

Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή η EPAL κατασκεύασε και τοποθέτησε κουφώματα αλουμινίου που ανήκουν στην σειρά EPAL 18000 Ultra K. Επίσης, χρησιμοποιήθηκαν οι μηχανισμοί Roto NT της εταιρίας Roto Frank και η ηλεκτροστατική βαφή Dark Bronze 40 D2000 της εταιρίας Akzo Nobel. Ο συνδυασμός αυτός παρέχει ανώτερα επίπεδο ασφάλειας, ποιότητας και λειτουργικότητας χρήσης στον καταναλωτή. Ειδικότερα, οι χρήστες των κτιρίων μπορούν να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η συγκεκριμένη σειρά της EPAL όπως:

  • Υψηλό επίπεδο θερμομόνωσης καθώς η σειρά EPAL 18000 Ultra K προσφέρει τη δυνατότητα κατασκευής κουφωμάτων με άριστα θερμομονωτικά χαρακτηριστικά και συντελεστή Uw = 0,87 W/m2K.
  • Διαθέτει προφίλ με διπλή χυτή θερμοδιακοπή. Συγκεκριμένα, δύο χυτές θερμοδιακοπές περιβάλουν μια θερμοδιακοπή 30mm από PVC στο κέντρο του προφίλ.
  • Κορυφαία αντίσταση σε μηχανικές καταπονήσεις κατά την χρήση και πολύ καλή λειτουργικότητα.
  • Προσφέρει περιμετρικό κλείδωμα, όπου με ένα γύρισμα του χερουλιού τα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες έχουν την δυνατότητα να κλειδώνουν μέχρι και σε 14 σημεία, παρέχοντας έτσι το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας στην αγορά.
  • Έχουν τοποθετημένα 2 λάστιχα περιμετρικά κατασκευασμένα από TPE για τέλεια στεγάνωση.
  • Παρέχουν ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο υδατοστεγανότητας, αεροδιαπερατότητας και αεροστεγανότητας.
  • Διαθέτει ανώτερο επίπεδο ηχομόνωσης με συντελεστή Rw = 38 dB.
  • Κορυφαία αισθητική, σύγχρονο σχεδιασμό με μεγάλη γκάμα χρωμάτων και υψηλή ποιότητα ηλεκτροστατικής βαφής.